Winkeldiefstal personeel

Winkeldiefstal personeel

Winkeldiefstal personeel

Als we het hebben over winkeldiefstal, dan wordt dit in 40% van de gevallen gedaan door eigen personeel. Het is belangrijk om hiervan bewust te zijn en winkeldiefstal door eigen medewerkers snel te voorkomen. Dit kan gedaan worden door een psychologische aanpak met praktische factoren te combineren. Het voorkomen van vervelende situaties is in dit geval eenvoudiger dan de zaken achteraf oplossen. Soms is het zelfs zo dat de medewerkers zich er niet van bewust zijn dat hun gedrag onder de categorie winkeldiefstal valt.

Een van de redenen waardoor winkeldiefstal onder het personeel toeneemt is de verslechtering van de economische tijden. Medewerkers gaan minder verdienen met als gevolg dat ze daardoor minder koopkracht krijgen. Dit is dan al snel een reden om bij een werkgever gratis te gaan winkelen. Het personeel ziet dit vaak als soort van compensatie voor de eventueel verslechterde werkomstandigheden.

Een andere vorm van interne fraude die regelmatig voorkomt is sweethearting. Hier gaat het om winkelpersoneel dat ongeoorloofd extra korting geeft aan vrienden of familieleden. In het ergste geval laten deze medewerkers artikelen stelen door de bekenden. Door deze methode te hanteren hopen de medewerkers zelf niet betrapt te worden op winkeldiefstal. Ze geven dus gewoon relaties een kans om in het bedrijf een slag te slaan.

Winkeldiefstal door personeel voorkomen

Om ervoor te zorgen dat de werksfeer en het imago bij klanten goed blijft, dient winkeldiefstal op een nette manier voorkomen te worden. Maar wat voor de werkgever belangrijk is, is dat je door vooraf te handelen een hoop kosten besparen kunt en lastige ongewenste situaties kunt voorkomen. Zo kun je interne fraude onder andere vaak herkennen aan de volgende signalen.

  • Een medewerker is er altijd als eerste en vertrekt als laatste;
  • Een maakt een nerveuze indruk op de werkvloer;
  • Er is geregeld schade aan bepaalde artikelen;
  • Er zijn veel goederen die niet op de juiste plaats zijn.

Door gebruik te maken van de diensten van MAATbeveiliging kun je niet alleen externe fraude en derving voorkomen. Onze winkelbeveiligers houden namelijk ook een oogje in het zeil als het gaat om winkeldiefstal onder het personeel. Onze ervaren winkelbeveiligers zijn namelijk goed opgeleid, hebben een scherpe blik en kunnen signalen omtrent winkeldiefstal duidelijk herkennen.

Meer weten over diefstal preventie?

Neem dan contact op met MAATbeveiliging. Wij zorgen ervoor dat de hoeveelheid derving, waaronder winkeldiefstal door het personeel, goed wordt geminimaliseerd. We kijken samen met u naar een preventieplan dat aansluit op uw wensen en het meeste resultaat boekt.