Ons verhaal

Hospitality driven security

Hoe het allemaal begon

MAATbeveiliging is ontstaan vanuit een samenwerking van Ruud Knipscheer, Arjan van de Wetering en Romano Rolleri. Inmiddels hebben we bijna 900 mensen in dienst en een duidelijke visie voor de toekomst: onze hospitality mindset inzetten in andere sectoren. 

Alleen ga je sneller, samen kom je verder.

Het ontstaan

Ons verhaal begon in 2008, toen Ruud, Arjan en Romano met elkaar in contact kwamen. Alle drie hadden ze ervaring opgedaan in de beveiligingsbranche, de politie en in het retailmanagement. Vanuit deze achtergrond en brede opgedane kennis zagen ze dat er wat miste in het beveiligingslandschap: een specialisme. Er was een nichespeler nodig op de beveiligingsmarkt. Een nichespeler die zich focust op retailbeveiliging. Oftewel: een retailbeveiliger pur sang.

En zo gezegd, zo gedaan. Het idee voor MAATbeveiliging was geboren: een beveiligingsorganisatie die zich specifiek richt op het beveiligen van winkels, winkelcentra en stadscentra. Een duidelijk focus binnen de beveiligingswereld.

Maar hoe ziet zo’n bedrijf er dan uit? De combinatie van verschillende achtergronden zorgde ervoor dat de mannen genoeg goede ideeën op papier konden zetten. Vanuit de gedachte ‘alleen ga je sneller, samen kom je verder’, sloegen ze de handen ineen en zijn ze hetzelfde jaar nog officieel gestart met MAATbeveiliging.

Het ontstaan

Duidelijke focus

Het grote avontuur was begonnen. In de jaren die volgden is er keihard gewerkt, zijn er goede en minder goede keuzes gemaakt, maar is er een prachtig bedrijf neergezet. Een bedrijf dat klein begon, maar in korte tijd is uitgegroeid tot een mooie organisatie met inmiddels bijna duizend medewerkers in dienst.

We zijn begonnen in regio Rotterdam, maar al snel werden we een landelijke speler. En zelfs Nederland werd te klein. In 2012 hebben we onze eerste vestiging geopend in Duitsland en in 2015 volgde een vestiging in België.

Duidelijke focus

Grote groei

Al die jaren hebben we een duidelijke focus behouden waar we nooit van afgeweken zijn. We zijn de retailbeveiligings-specialist geworden die we ooit wilden zijn. Ontzettend trots zijn we op de lijst mooie klanten waar onze beveiligers dagelijks de veiligheid bewaren. 

En we blijven groeien. Elke dag gaan we voor topkwaliteit en we zijn continu gefocust op nieuwe uitdagingen én oplossingen.

Verbreden

Een rode draad in onze dienstverlening is altijd hospitality driven security geweest. Maar deze sterke focus heeft ons juist gemotiveerd om ook te gaan verbreden. Waarom niet verbreden als de mogelijkheden er zijn? We zijn een gespecialiseerd beveiliger in de retailsector, maar we kunnen de kracht van onze hospitality mindset ook toepassen op andere sectoren.

De kwaliteit die we kunnen leveren bij winkelbeveiliging en de kennis die onze beveiligers hebben opgedaan in de retailsector, kunnen we ook toepassen op andere sectoren, zoals de zorg, logistiek en leisuresector. Zo blijven we een nichespeler, maar hebben we de mogelijkheid om onze kennis en vaardigheden optimaal in te zetten.  

Verbreden

Visie voor de toekomst

We weten dat we altijd meer én beter kunnen. Samen met onze klanten willen we beter worden, onze kennis delen en ons werk inzichtelijk maken. Zo kunnen we op een open en eerlijke manier werken aan uitstekende beveiliging, op alle fronten!

We zijn er klaar voor om nieuwe vormen van dienstverlening uit te proberen en kennis te maken met andere sectoren. Daar werken we met elkaar keihard aan!

Meer weten over ons?