MAATbeveiliging in de Volkskrant

De Volkskrant liep een dagje mee met onze MAATbeveiligers in Almere-Stad! In dit artikel is onder meer belicht dat beveiligingsbedrijven zoals MAATbeveiliging steeds vaker worden ingehuurd voor taken waar de politie nauwelijks aan toe komt. Politie en beveiligers zoeken elkaar dus steeds vaker op. Lees het artikel hier.

Gemeente Amsterdam en MAATbeveiliging starten samenwerking

De Gemeente Amsterdam en MAATbeveiliging zijn in de vorm van een pilot gestart met het opleiden van leerlingen tot gekwalificeerde winkelbeveiligers. Na afronding van de unieke maatwerk opleiding zijn de leerlingen in het bezit van een erkend MBO-diploma op niveau 2 en krijgen zij een baan aangeboden als winkelbeveiliger bij MAATbeveiliging. Het commitment van beide partijen om daar een succes van te maken heeft vandaag geresulteerd in het tekenen van een samenwerkingsovereenkomst.

Lees meer >

SMG en MAATbeveiliging geven nauwe samenwerking vorm in joint venture

Om in 2017 verder te groeien in objectbeveiliging en alarmopvolging kiezen Security Management Group (SMG) en MAATbeveiliging voor intensieve samenwerking. De samenwerking wordt ondergebracht in een joint venture. Hiermee vullen de bedrijven hun huidige corebusiness aan en kunnen ze hun ambities op het vlak van verdere groei waarmaken.

SMG heeft haar oorsprong in de Rotterdamse Kuip. Het beveiligt onder meer alle wedstrijden van Feyenoord en is een van de grootste zelfstandige aanbieders in evenementenbeveiliging. MAATbeveiliging is specialist in retailbeveiliging en inmiddels naast Nederland tevens in België en Duitsland actief.

Beide bedrijven staan bekend om gastvrijheid, dienstbaarheid en adequaat optreden bij onwenselijke situaties. Deze waarden vormen dan ook de basis van de gezamenlijke joint venture, die inmiddels is ingeschreven onder de naam STiPT Beveiliging.

Als vliegwiel voor de nieuwe onderneming zijn de lopende activiteiten en de medewerkers van Bijl Surveillance Company overgenomen. De optelsom van de bijdragen van SMG, MAATbeveiliging en Bijl zorgen voor extra elan en positieve inspiratie voor alle medewerkers. Maar bovenal zorgt het voor een verdere verbetering en nog completere dienstverlening aan huidige en nieuwe opdrachtgevers van STiPT Beveiliging.

MAATbeveiliging breidt uit naar België

Nadat MAATbeveiliging als MAAT Security reeds in 2011 de Duitse markt had betreden is het bedrijf nu onder de zelfde naam gestart in België.

MAAT Security zal zich als bewakingsfirma richten op alle facetten binnen de beveiligingsbranche en zal net als in Nederland en Duitsland een sterke focus hebben op de retailmarkt. De kwaliteit van dienstverlening, enorme kennis van de retail branche, in- en externe korte lijnen en de afspraak is afspraak mentaliteit zal ook in België de basis zijn voor het succes.

De Belgische tak van de onderneming zal worden geleid door Jan Swerts die als Operations Manager en Area Manager ruime ervaring heeft opgedaan in de (retail) bewaking.

Interview met onze 'Heads of Security'

Twee Heads of Security geven inkijk in de bestrijding van derving, het avontuur dat winkelbeveiliging heet, en hun professionele visie op hun vak. We spreken Freek Stoop, en Maikhel Scharpach. Twee bevlogen, ronduit gepassioneerde security professionals, die bij MAATbeveiliging, en ook daarvóór, hun sporen hebben verdiend.

Lees meer>