MAATbeveiliging

MAATbeveiliging overgenomen door Sicuritalia

  • 17 februari 2023

Sicuritalia, marktleider in de particuliere beveiligingssector in Italië, heeft de overname afgerond van de MAAT Group, voornamelijk gespecialiseerd in de beveiliging van grootschalige retail, logistiek en evenementen, met een geconsolideerde omzet van 35 miljoen euro, 900 medewerkers en vestigingen in België, Nederland en Duitsland.

Sicuritalia heeft in de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt op de Italiaanse markt, zowel op eigen kracht als door overnames. De integratie van MAAT Security is de eerste echte stap, na Zwitserland, naar de internationalisering van Sicuritalia. Met deze overname profileert Sicuritalia zich als de tweede grootste speler in de Europese particuliere veilighedssector.

MAATbeveiliging blijft voorlopig opereren onder de vertrouwde naam MAATbeveiliging en MAAT Security vanuit het hoofdkantoor in Capelle a/d IJssel.

Joeri van Ham, directeur van MAATbeveiliging gaat ervan uit dat bestaande en toekomstige klanten en medewerkers profijt zullen hebben van de overname: “We verwelkomen Sicuritalia met enthousiasme en kijken uit naar de kansen die het ons biedt. We hebben nu meer schaalgrootte en innovatiekracht om onze klanten te bedienen met nog meer expertise en oplossingen. Maar vooral ons grootste kapitaal, de beveiligers, zullen baat hebben bij het bereiken van hun ambities. Ik zal er alles aan doen om die belofte waar te maken.

Jan Swerts, General Manager van de MAAT Group, zegt dat de ambities van de MAAT Group door de overname ondersteund worden: “Ons partnership met Sicuritalia versnelt de professionalisering van onze organisatie en biedt enorme kansen voor zowel onze klanten als voor al onze medewerkers binnen de MAAT Groep. Erg blij om te participeren aan dit nieuwe project.

Deze overname heeft een historische waarde voor Sicuritalia”, aldus Lorenzo Manca, eigenaar van de Sicuritalia Group. “Het is de eerste belangrijke stap buiten de Italiaanse grenzen na 70 jaar geschiedenis. De keuze voor MAAT Security is het resultaat van een zorgvuldige analyse van de omvang, het potentieel van het bedrijf en de sectoren waarin zij actief zijn. De overname van MAAT Security stelt ons in staat om onze multinationale klantenkring ook in het buitenland te bedienen en zal de basis vormen voor de definitie van een model dat in staat is om het groeipad dat in Italië is bereikt in andere landen te repliceren.