MAATbeveiliging

Wat voor beveiliger ben jij? Veiligheidsbranche start wervingscampagne

  • 7 april 2022

‘Wat voor beveiliger ben jij?’ Met die vraag start de Nederlandse Veiligheidsbranche een wervingscampagne. Een campagne die vooral jongeren moet interesseren in een baan als beveiliger. De veiligheidsbranche wil beveiligers positief onder de aandacht brengen en daarmee een dreigend tekort aan beveiligers aanvullen. 

Voorzitter Ard van der Steur over de campagne: “Werken als beveiliger is ontzettend veelzijdig. Het is een mooie en verantwoordelijke baan. Beveiligers brengen rust en veiligheid, zodat anderen onbezorgd kunnen werken, winkelen en wonen. We staan er onvoldoende bij stil dat in elke sector of branche wel beveiligers aan het werk zijn. De Nederlandse Veiligheidsbranche wil beveiligers positief onder de aandacht brengen en zoekt enthousiaste, nieuwe talenten.” 

Wat voor beveiliger ben jij?

De slogan ‘Wat voor beveiliger ben jij?’ moet vooral jongeren aanspreken om een baan als beveiliger te overwegen. De campagne is ontwikkeld in samenwerking met SUE & The Alchemists. Via het online platform ‘Created on Friday’ zijn designers uitgedaagd om aansprekende pitches in te zenden. Pitches die vervolgens bij een online panel zijn getest. Het concept van Ideeënfabriek Christel scoorde het beste. Het ontwerp van Christel Derkx is uitgewerkt en staat inmiddels online op watvoorbeveiligerbenjij.nl

Eigen opleiding MAATbeveiliging

MAATbeveiliging steunt dit initiatief en is zelf zeer actief betrokken bij het werven en opleiden van (aspirant) beveiligers. Wie een baan als beveiliger overweegt kan dan ook terecht bij MAATbeveiliging. Na afronding van onze unieke maatwerk opleiding zijn de leerlingen in het bezit van een erkend MBO-diploma op niveau 2 en krijgen zij een baan aangeboden als beveiliger bij MAATbeveiliging. 

Benieuwd naar onze vacatures en opleidingen? Bekijk ze hier.