MAATbeveiliging

SoSecure: nieuwe samenwerkingspartner van MAATbeveiliging

  • 17 december 2020
  • Leestijd 2 minuten
Joeri van Ham, General Manager van MAATbeveiliging en Leen van der Plas, directeur van SoSecure

In 2020 is MAATbeveiliging een samenwerking aangegaan met opleider SoSecure. SoSecure is sterk in het verzorgen van opleidingen in beveiligingsland en heeft voor een kwalitatieve aanvulling voor onze beveiligingsopleiding gezorgd.

Predictive Profiling

Leen van der Plas, directeur van SoSecure, is onder andere bekend van het leerboek “Proactief beveiligen & Predictive Profiling”. Dit leerboek gaat over proactief beveiligen, het herkennen van afwijkend gedrag, denken als de crimineel en interventietechnieken. Deze manier van beveiligen is erop gericht om crimineel gedrag in een vroeg stadium te herkennen en hierop te anticiperen.

Retailbeveiliging

Vooral in de retailbeveiliging is dit een erg belangrijk onderdeel. Een beveiliger moet snel kunnen zien of iemand met kwade bedoelingen een winkel binnenstapt of niet. Retailbeveiligers zijn voortdurend proactief bezig door mensen aan te spreken, rond te lopen en preventief te handelen.

Het beste van twee werelden

Joeri van Ham: "Door onze samenwerking met SoSecure is het keuzedeel Proactief beveiligen & Predictive Profiling onderdeel van onze opleiding geworden. Bij MAATbeveiliging vinden we dat harde criteria niet per se een betere beveiliger van iemand maken. Juist de zachte criteria, zoals karakter, communicatief vermogen en gastheerschap, maken het verschil. Als iemand deze bezit kunnen wij van hem of haar wel een goede beveiliger maken. Door onze samenwerking met SoSecure kunnen we beveiligers opleiden die alles weten van retailbeveiliging én kennis hebben meegekregen van Predictive Profiling".

Kwaliteit en inhoud

Daarnaast ondersteunt SoSecure ons bij het vormgeven van de opleiding. Wij bieden de nodige faciliteiten, zoals een klaslokaal, docent, stageplaats en praktijkbegeleiders en SoSecure bewaakt de kwaliteitsnorm en verzorgt de inhoud van de opleiding. Zo weten we zeker dat er geëxamineerd wordt volgens de laatste regelgeving en onze beveiligers aan alle bekwaamheidseisen voldoen.