"Als nichespeler begrijpen wij de uitdagingen van de retailsector"

Artikel in het Financieel Dagblad 19 december 2016

De retailsector en haar klanten ondervinden dagelijks hinder van winkeldiefstal, fraude, zakkenrollerij en agressie. De directe en indirecte schade van die criminaliteit is gemiddeld 1,5% van de totale jaaromzet, miljarden dus. MAATbeveiliging is sinds 2008 de specialist op het gebied van retailbeveiliging. Met 900 zeer goed getrainde winkelsurveillanten in Nederland, België en Duitsland zorgen zij er dagelijks voor dat winkelpersoneel en winkelend publiek zich veilig voelt. In de winkels en daarbuiten.

Arjan van de Wetering, directeur van MAATbeveiliging en tevens bestuurslid Nederlandse Veiligheidsbranche; “Als nichespeler begrijpen wij de uitdagingen van de retailsector. De concurrentie met online sales moet gecompenseerd worden met beleving, service en uiteraard veiligheid. Onze organisatie is complementair geworden aan deze doelstellingen. Beveiligers zijn al lang niet meer die gespierde beveiligers van weleer maar service gerichte ordebewakers. Via trainingen, een goed selectiebeleid en de nodige innovatie weten wij werkelijk mee te bewegen met onze klanten. Innovatie en transparantie staan hierbij voorop.”

MAATbeveiliging heeft met de securitymanagers van de grootste Retail organisaties een app ontwikkeld. Daarmee krijgt de klant meer en real-time inzicht in onze dienstverlening. De beveiliger rapporteert tijdens zijn dienst de taken die hij heeft uitgevoerd en relevante dingen die zijn gebeurd. We kunnen onze dienstverlening hiermee verder optimaliseren. En belangrijker nog, dagelijks onze toegevoegde waarde verantwoorden.

Innoveren doet MAATbeveiliging ook door het ontwikkelen van nieuwe trainingen binnen onze academie, in samenwerking met de retailsector. Trainingen zoals Profiling in Retail, Security & Hospitality en agressie op de winkelvloer. De meest maatschappelijk investering in 2017 is de training “omgaan met dementie op de winkelvloer”. Een training die MAATbeveiliging gaat ontwikkelen in samenwerking met Stichting Dementievriendelijk, onderdeel van de Stichting Alzheimer Nederland. Met de huidige vergrijzing geen overbodige kennisverrijking voor MAATbeveiligers en wat mij betreft, voor de gehele beveiligingsbranche.